Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов оттегли поправката за спасяване на малки ВЕЦ-ове

Политика

Валери Симеонов оттегли поправката за спасяване на малки ВЕЦ-ове

Валери Симеонов оттегли поправката за спасяване на малки ВЕЦ-ове - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на НФСБ не иска на неговото предложение да се сложи черният печат „отхвърлен“

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов оттегли спорната поправка за спасяване на десетки малки ВЕЦ-ове, след като е преценил, че не разполага с достатъчна подкрепа в зала и заради протестите на екоорганизации.

Симеонов инициира поправка в преходните разпоредби на Закона за безопасното ползване на ядрената енергия. Така забраната за водовземане от повърхностни води за производство на електроенергия следваше да не се прилага за водовземане, за което към 9 август 2010г. е издадено съответното разрешително при условията и по реда на Закона за водите.

„Буквално допреди месеци малките ВЕЦ-ове, които са отговаряли на абсолютно всички изисквания, съгласно директивата и съгласно българското законодателство, са работили и поради това, че им е изтекъл 10-годишният срок за работа, тяхното разрешително е прекратено и не е възстановено“, аргументира се лидерът на НФСБ. Той пресметна, че това са 43 работещи ВЕЦ-а.

„На мен не ми харесва това ние под натиск на екологични организации, които силно изопачават истината по този въпрос, да извършим една екзекуция“, изтъкна Симеонов. Според него не са налични каквито и да е доказателства, че тези 43 ВЕЦ-а нарушават екологичното законодателство.

„На мен ми се иска все пак да не бъдем екзекутори, да не ги затриваме“, подчерта Симеонов. В кулоарите на парламента той посочи, че предпочита предложението му „да се обсъди в неистерична обстановка“. Симеонов обясни акта си да оттегли вече внесените и одобрени на комисия поправки в Закона за безопасното ползване на ядрената енергия с това, че не иска на неговото предложение да се сложи черният печат „отхвърлен“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети