Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Поведението на Васил Божков е на едно невъзпитано хулиганче

Политика

Валери Симеонов: Поведението на Васил Божков е на едно невъзпитано хулиганче

Снимка:

Лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали Цветан Цветанов ще прави партия

„Поведението на Васил Божков мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска минувачите. Той блъфира през цялото време". Това заяви  пред Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов.

„Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи, когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм”, категоричен бе председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Причината за цялото внимание, което  се обръща на Божков, е трибуната, която получава от бТВ, убеден е той.

„Видяхте как фирмите на Божков в продължение на 5-6 години не са давали никакви отчети. В случая с хазарта, с Националната лотария, става въпрос за големи финансови интереси. В момента Божков е интересен, защото действията му се преекспонират от една друга телевизия”, каза още лидерът на НФСБ.

„Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, заяви още Симеонов.

Според него интересът към Божков ще стигне до едно естествено стихване.

„Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във Facebook", отсече лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия. „Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически", смята Симеонов.

Лидерът на НФСБ обвини и местната власт в Созопол за Алепу и готвения там курортен комплекс. Той защити ДНСК и регионалното й звено, които са спрели на този етап изграждането. Според него изпълнителната власт трябва да защити обществения интерес, макар и да е спазен законът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още