Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов сърдит на премиeра за "дърпаните бабички по границата"

Политика

Валери Симеонов сърдит на премиeра за "дърпаните бабички по границата"

Валери Симеонов сърдит на премиeра за дърпаните бабички по границата - Tribune.bg
Снимка:

Вярно беше възрастна, но отиваше да гласува, оправда се лидерът на НФСБ

Валери Симеонов е обиден на премиера Бойко Борисов. Лидерът на НФСБ се засегнал от думи на Борисов, казани по време на форума на ГЕРБ-жени. „Доживях в неделя, по време на тяхно мероприятие, точно моят коалиционен партньор, да хвърли упрек срещу мен, с намек, че било лесно да дърпаш бабички по границата, а не здрави мюсюлмани. Това беше клевета, шаблонна фраза, която завъртяха някои медии, когато блокирахме границата преди изборите на 26 май 2017 г. Кадърът показваше една жена, вярно възрастна, която влизаше от Турция, но беше дошла да гласува, въпреки че не живее в България и за пореден път да промени вота“, обясни ситуацията Симеонов пред БНТ. „Аз учтиво я помолих тази бабичка да се върне. Всички, които ми се смеят, че съм дърпал бабичка, щяха сега да реват, че имаме две турски партии в парламента“, допълни той.

Той коментира дълговете на мюфтийството. „Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушителя на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават, каза Симеонов. И допълни: “Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания на тема да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и през второ четене.“

Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела, заяви той. Според него главният мюфтия е лице, което е осъждано, не можел да бъде източник на достоверна информация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети