Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Ще обсъдим работата на всеки министър, възможно е да се разделим с някой

Политика

Валери Симеонов: Ще обсъдим работата на всеки министър, възможно е да се разделим с някой

Валери Симеонов: Ще обсъдим работата на всеки министър, възможно е да се разделим с някой - Tribune.bg
Снимка:

За него няма съмнение, че вотът на недоверие ще бъде преодолян

След като преодолее вота на недоверие, управляващата коалиция ще обсъди работата на всеки министър, коментира за БНТ Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

„Възможно е да се разделим с някой, не е изключен вариантът да се обсъди въпроса и за министър-председателя“, посочи Симеонов. За него няма съмнение, че вотът на недоверие ще бъде преодолян.

„Утре или вдругиден ще имаме Коалиционен съвет, на който ще обсъдим по-сериозно и спокойно, без да сме подложени на натиск – било от парламент, било от улица, ще обсъдим за евентуалните промени в кабинета, евентуалните бъдещи действия и най-вече изпълнението на Програмата за общо управление в останалия период до следващите законни избори“, допълни лидерът на НФСБ.

По думите му последното, което трябва да е предмет на разговори в коалицията, са хаотичните, разнородни искания и претенции на протестиращите.

„Те не са организирана група хора, а са събрани от най-различни социални нива, включително има хора върнали се от чужбина – голяма част от тези хора се чудят как да уплътнят вечерните си часове“, изтъкна Валери Симеонов.

За него Владислав Горанов е един от малкото успешни финансови министри за последните 30 години.

Политикът от НФСБ отхвърли варианта самият той да бъде предложен и да стане премиер.

„Не мисля, че ще имам тази подкрепа, която трябва да имам. Да не говоря, че все пак трябва да се търси лице, което носи по-малко негативи. Много добре осъзнавам, че акцията, която беше проведена с парите на Божков в края на 2018 година, нанесе тежък удар върху моя имидж и рейтинг“, добави Симеонов.

Той коментира, че няма и никакви аргументи да бъде искана оставката на главния прокурор Иван Гешев, тъй като акцията на прокуратурата в президентството не е била показна.

„Когато прокуратурата трябва да си свърши работата и да установи наличие на престъпление или престъпна дейност на определено лице, тя трябва да извърши съответните обиски“, посочи лидерът на НФСБ.

За него националната телевизия също не може да бъде заложник на уличните претенции.

„Искам полицията да прилага цялата сила на закона особено когато се посяга на единствената сериозна обществена телевизия в България, която действително дава право на различни мнения“, допълни Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети