Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост на оградата по границата с Турция

Политика

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост на оградата по границата с Турция

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост на оградата по границата с Турция - Tribune.bg
Снимка:

Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост по отношение на оградата по границата с Турция.

В предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Симеонов заяви, че зад критиките срещу съоръжението се крие опит за прикриване на престъпление по служба, а именно - безстопанственост и неизпълнение на задълженията по поддръжка на преградата. Според лидера на НФСБ отговорност за състоянието на съоръжението носят президентът Румен Радев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Не мога да търпя хора, които не са стъпили там, някакви палячовци, да говорят, че това било плет или стобор и то с политически цели. Ами извинявайте, ама с това съоръжение България трябва да се гордее. Това е постижение, което ми е коствало години и много нерви. България трябва да се гордее с оградата и да я поддържа, защото външни лидери идваха и се възхищаваха и цъкаха с език каква стабилна преграда имаме срещу потенциалната мигрантска вълна", заяви Симеонов.

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети