Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: В протеста има елементи, които са командвани от Дубай

Политика

Валери Симеонов: В протеста има елементи, които са командвани от Дубай

Валери Симеонов: В протеста има елементи, които са командвани от Дубай - Tribune.bg
Снимка:

„За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от Дубай. Божков лъже и преекспонира, но поне 1 000 човека може да управлява. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението, но има законен ред за формиране на парламент”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова ТВ.

„Поставихме остро въпроса защо трябва да научаваме от медиите за трите поискани оставки на министри. Явно това решение е взето предната вечер и то прибързано. Образно казано, ние върнахме часовника назад”, коментира Симеонов.

„Винаги колективният разум е по-добър от индивидуалния. Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза”, каза още той.

„Не трябва Борисов сам да взима решения”, категоричен бе Симеонов.

И допълни: „Няколко пъти съм правил забележка, че в края на краищата България не е царство и решенията трябва да се вземат спрямо коалиционните споразумения”.

Той заяви, че оставките не са отпаднали.

„Отложихме решението за сряда. Ще седнем спокойно и ще обсъдим, може да има и други оставки”, коментира лидерът на НФСБ.

„Вчера си дадохме сметка, че в няколко случаи работата на правителството се обвързва с едва ли не слугинаж към Доган. В тази връзка вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв“, заяви Валери Симеонов. „Студеният резерв в енергетиката са суми, които държавата плаща, за да може някоя енергийна мощност да поддържа своята готовност за включване при авариен случай“, поясни още той.

„Има упреци, че ТЕЦ Варна на Ахмед Доган, получава пари от студения резерв. През 2018 г. тя действително получи студен резерв, който преди това беше определен за „ТЕЦ Марица Изток“. Около 50-60 милиона за една година отидоха в ТЕЦ Варна. Това беше голяма грешка, не успях да стигна до причината за това. Явно оттам са тръгнали съмненията“, коментира лидерът на НФСБ.

„Студеният резерв ще бъде намален около 10 пъти. По този начин ще бъдат намалени сумите, които отиват и към ТЕЦ Варна“, заяви Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

кесо Заиграването с ДПС никога не е било печеливша политическа стратегия, освен разбира се за самото ДПС, но Борисов така и не разбра това.
17.07.2020 09:39 / Отговор
Има и тукашни комуноиди,ето някои от тяхю:: Забелязани на протестите тази вечер-А.Томчов-Лупи,Сестра Галева,В.Минетков,Хаджигенчовски с ДС досие,това са водачи на разходката с бира и на деца на платени,агитки,комуноиди има колкото щеш...А БКП ДС медиите ги изкарват борци за правда,но и десетки хиляди,не!До няколко хиляди бяха в 21часа.После ще дойдат погромаджиите по тъмно,а в 17-19 часа бяха няколко стотин всичките!!! Лъжат ви,българи!
17.07.2020 23:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати