Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Васил Божков дирижира провокациите на протестите

Политика

Валери Симеонов: Васил Божков дирижира провокациите на протестите

Снимка:

Свидетели сме на битка за смяна на конституционното управление на държавата

В момента сме обект и свидетели на битка за смяната на конституционното управление на държавата, не виждам основание за тези протести. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова ТВ.

Той посочи, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков дирижира провокациите и смята, че хазартният бос има подкрепата на президента Румен Радев. 

„За мен няма съмнение в достоверността на записите, които прокуратурата предостави на медиите. Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, предизвикват сблъсъци, замерят със стъклени бутилки, а снощи бяха разбити стъклата на вратата на Партийния дом. Всичко това явно цели нагнетяване на напрежението. Очаквахме го още преди да започнат протестите", обясни Симеонов.

Лидерът на НФСБ смята, че изявлението на Божков, как може да бъде ръководен протестът, е изключително притеснително. Според него това сочи, че голяма част от протестиращите са хора, които се дирижират дистанционно.

„Тези, които се управляват от Дубай или местните организатори, са няколко хиляди. Става въпрос за доста сериозна група хора“, добави той.

„Основанието не може да е Гешев да се махне, след като е назначен преди 6 месеца. Той се опитва да промени работата на прокуратурата в посока повишаване на ефективността. В ареста са поставени знакови лица, даже са предприети мерки по съмнение за държавна измяна в президентството, което е похвално“, заяви той.

„Излезе като нацупено детенце и заяви „влязохте ми в къщичката, арестувахте двама мои служители, всички вън, защото сте мутри. Няма никаква отговорност за държавата“, коментира Симеонов.  


Коментари (1)

Вики Вечната Николаев,колко много те обича! Личеше си! Този човек не може да прикрие пролетарското у себе си! Всички,които са срещу държавата,са негови хора. Просто пролетарий!
15.07.2020 08:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още