Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: За 2 месеца само 5 минути сме обсъждали с Каракачанов да се явим заедно на евровота

Политика

Симеонов: За 2 месеца само 5 минути сме обсъждали с Каракачанов да се явим заедно на евровота

Симеонов: За 2 месеца само 5 минути сме обсъждали с Каракачанов да се явим заедно на евровота - Tribune.bg
Снимка:

НФСБ предприема действия за самостоятелно явяване на избори

С оглед на взаимоотношенията в коалицията „Обединени патриоти“, партия НФСБ предприема действия за самостоятелно явяване на европейските избори, съобщи в кулоарите на парламента лидерът ѝ Валери Симеонов.

„Казвам го тук, пред всички медии, не се крием, не извършваме задкулисни договорености, не подхвърляме на медиите, че ще вкараме 3-4 общо депутати с разни консервативни псевдосубекти, български говоря. Нито пък водим кампания на наш кандидат още от миналата година, без да уведомяваме своите партньори, така че ето аз го заявявам категорично - НФСБ е предприела необходимите действия за самостоятелно явяване на изборите“, потвърди Симеонов.

Той допълни, че това не е окончателно решение, защото „Валери Симеонов не е лидер на еднолична партия“. Според устава на НФСБ решенията се взимат от политически съвет и това не може да бъде заобиколено.

По повод призивите на колегите си от „Обединени патриоти“, че е по-добре да отидат заедно на европейските избори, той уточни, че за 2 месеца преговори с Красимир Каракачанов само 5 минути са обсъждали това.

„Така че г-н Каракачанов, може би, едно говори на вас, но на практика не сме стигнали до тази тема. Така че ние не можем да чакаме, да се правим, че не виждаме как другите две партии се подготвят за самостоятелно явяване“, изтъкна Симеонов. Той посочи, че партията му ще е отворена за разговори още известно време, доколкото технологията за явяване на изборите го позволява.

Симеонов обясни, че определя важността на евровота от гледна точка на възможностите за въздействие върху политиката на ЕС. Затова твърди, че те са с нищожно значение.

„Нито няколко депутати или един депутат от сегашната коалиция „Обединени патриоти“, независимо от коя партия, нито 17-те българи в Европейския парламент/ ЕП/ могат да повлияят съществено върху политиката на Европа. Но, изборите са изключително важни от гледна точка на мобилизация на партийните структури, на избирателите и симпатизантите, които подкрепят нашата кауза“, смята лидерът на НФСБ. За него и за партията ще бъде особено интересно да се види какъв резултат ще има на тези избори. 

НФСБ не се притеснява от заявките за намаляването на прага за влизане в българския парламент при поправките в Изборния кодекс.

„Не, не ни притеснява, но вие знаете, че ние сме против намаляването му и за оставането му в размера, който е сега, защото по този начин ние даваме възможност в НС и в институциите на България да влизат неопределено количество байганьовци. Хора с болни амбиции и средства, които, на практика това става, си купуват местата в общинските съвети, в парламента и т.н.“, подчерта Симеонов. Относно връщането на преференциите в Изборния кодекс той бе още по-нападателен.

„Човек остава с впечатлението, че не е в парламентарна демокрация, а в парламентарна монархия“.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати