Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валерия Велева: Радев се самоизолира, пропусна няколко шанса да покаже, че е водач

Политика

Валерия Велева: Радев се самоизолира, пропусна няколко шанса да покаже, че е водач

Валерия Велева: Радев се самоизолира, пропусна няколко шанса да покаже, че е водач - Tribune.bg
Снимка:

Поведението на Илияна Йотова е държавническо, така трябваше да направи президента, смята журналистката

„Извънредното положение дойде изведнъж и нямаше време за обсъждане, тръгнахме да го търсим в Конституцията. Правителството успя да обоснове защо е необходимо по отношение на работата на институциите“. Това каза журналистът Валерия Велева пред Канал 3.

„Политиците разбраха, че сега не е време разделно, както самият акт, така и подкрепата за извънредното положение са безпрецедентни. Лидерите на парламентарните групи са стигнали до консенсус, ГЕРБ са приели с всички искания на опозицията, както и обратното, получил се е синхрон, който в такива случаи трябва да се покаже пред народа“, добави тя.

 „Изненадващо е, че Радев се самоизолира от този акт на политическите сили. Той пропусна няколко шанса да покаже, че е водачът на нацията, с най-висок рейтинг. Трябваше да направи няколко неща – в петък сутринта имаше възможност да отиде в парламента и да стои като гарант за това, което става, като върховен стожер на законността в държавата. Парламентът не е театър, президентът винаги може да отиде и да поиска присъствие. Защо не го направи, за мен е необяснимо, беше пропуск“, сподели Велева.

„Вечерта също имаше шанс да каже харесвам или не харесвам мерките. Той се смотолеви, не реагира, можеше да каже „спрете да купувате тоалетна хартия, не се блъскайте по магазините, да каже, че имаме запаси“, да бъде истински баща на нацията и да стане изразител на 2,5 млн. души, които са гласували за него“, коментира тя.

 „Когато казаха, че е подписал указите можеше да излезе и да каже, че е подкрепил мерките на правителството. Поведението на Илияна Йотова е държавническо, така трябваше да направи президента. Всеки отговаря сам за себе си. Тя се показа като държавник. Радев пропусна политически шанс“, заяви Валерия Велева.

„Хората, които го подкрепят смятат, че правилно реагира, защото не бива да се подкрепят мерките на ГЕРБ, такова мислене е окопно, не е държавническо, абсурдно. Ако той вероятно иска да има втори мандат, с такова мислене на парче, това не е поведение на президент. Това му поведение е разочаровало много от неговите симпатизанти, които не са политически обагрени. Радев не може да спечели нови избори без подкрепата на БСП“, завърши тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Татко Махно Тааа пък коя беше?
14.03.2020 20:48 / Отговор
сда ти щото кой си хаха
18.03.2020 04:30
Дела трябват! Радев или да свърши най-сетне нещо смислено или да се покрие. Да престане да саботира мерките на властите (срамното му поведение на Шипка, преди това и след това), да престане да ръси "мъдрости" от "пиедистала" си. Да се включи най-сетне на дело в борбата с вируса. Може да дари консумативи на някой старчески дом, например. Дори и това не е направил... Какво конкретно направихте Вие , Г-н Президент в борбата с вируса?
И запомнете: Ще се борим с вируса въпреки вас, Румен Радев!
От празни приказки и нищо говорене няма полза, Г-н Президент. Не е нужно да ни казвате с две седмици закъснение неща, които всички знаем вече. А Вие би трябвало първи да ги знаете! Дела трябват, дела, Г-н Радев, не имитация на такива и лъскане на имидж! Това, което правите е престъпление!
14.03.2020 23:30 / Отговор
Имам препоръка към тебе ! Предлагам ти, вместо да цапаш този прекрасен сайт с коментарите си и вместо да оправяш хуя на Радев, да вземеш да наебеш майка си. В гъзъ и на сухо. Жена ти аз ще я опервазя.
15.03.2020 03:34
д-р Менгеме Когато си ИДИОТ , то е за цял живот
15.03.2020 08:05
dfas ти така ли правиш хаха
18.03.2020 04:31
На президента велевата му На кой влак ще останете госпожо Велева.На популисткия от 3 март, или на влака с нормалните хора?
15.03.2020 14:56 / Отговор
Сигнал Ти пък ако си нормален, мале - мале
16.03.2020 08:57

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети