Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валерия Велева: Трифонов не иска, не може и не знае как да води диалог

Политика

Валерия Велева: Трифонов не иска, не може и не знае как да води диалог

Валерия Велева: Трифонов не иска, не може и не знае как да води диалог - Tribune.bg
Снимка:

Народът не посочи категоричен победител, категорична е журналистката

Проблемът при Трифонов е, че той не иска, не може и не знае как да води диалог. Дори оттеглянето и евентуалната ревизия на проектокабинета му отново са направени без диалог. Това зави журналистът Валерия Велева пред БНТ. Тя направи анализ на действията на Слави Трфонов по предложението и оттеглянето на проектокабинета на „Има такъв народ“.

„Не знаем защо защо той се спря на тези хора. По същия начин не знаем защо ги оттегля. Това, че срещу Василев имало страшно много критика, би трябвало Слави Трифонов да очаква когато го предлага. Днес да го оттегля с обяснението за критика, е малко лековато. Диалогът е основното качество в политиката. Погазване е на всички принципи на демокрацията с фракция от 65 човека да налагаш на останалата част на цялото мнозинство един проектокабинет, без дори да си го съгласувал“, допълни още тя.

„Стигнали сме до ръба на пропастта. Трети избори биха били катастрофа за партийната система в страната. Партиите и лидерите трябва да направят всичко възможно, за да се състави правителство. Да, дори с по-кратък мандат 6-8 месеца, но трябва да се направи всичко възможно, за да се прескочи този трап, пред който сме изправени.“ , коментира Велева.

„Диалогът спира пред вратата на ИТН, партията на Слави Трифонов. Вие виждате, че Тошко Йорданов непрекъснато хейти останалите политически лидери в социалните мрежи. Не може така. Това не е политическо поведение. Има си норми, правила и най-важното от тях е диалогът“, отбеляза още тя.

„Много зависи какъв ще бъде тонът в парламента. „Има такъв народ“ трябва да зададат тона. Борисов може да бъде ужасяваща опозиция, може да бъде и консолидирана опозиция, зависи от подхода. Народът даде с вота си сигнал, не показа категоричен победител. Тази победа те поставя на изпитание. Борисов трябва да бъде и разумен като опозиция, може да бъде и много яростен. Всичко зависи от това как Трифонов ще се позиционира. Аз обаче съм леко скептична дали Трифонов ще може да надскочи егото си. Дори и вчера пак каза, че най-важно е изчергтването, а след това какво следва? Той какъв модел предлага - ако не ме следвате, правете каквото знаете“ , завърши Валерия Велева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати