Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Външният министър, а не премиерът на РСМ посрещна Петков на летището в Скопие

Политика

Външният министър, а не премиерът на РСМ посрещна Петков на летището в Скопие

Външният министър, а не премиерът на РСМ посрещна Петков на летището в Скопие - Tribune.bg
Снимка:

Петков щял да сменя реториката и да набляга на позитивите в отношенията

Кирил Петков пристигна в Скопие, съобщиха от правителствената пресслужба. На летището българският премиер е бил посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. Официалната церемония по посрещането на българския премиер ще се проведе в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

Посещението на Петков в Република Северна Македония е ясен знак за решимостта на българското правителство да започне нов диалог със Скопие и да бъдат очертани следващите стъпки, които двете страни да предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси. Едно от първите публично заявени намерения на Петков като министър-председател бе именно да се срещне с новия премиер на Република Северна Македония веднага след встъпването му в длъжност, за да бъдат уточнени работните групи и да се създадат условия за тяхната активна работа през следващите месеци, припомнят ни от правителството.

И допълват - Кирил Петков пристигна в Скопие, воден от разбирането, че политиката следва да служи на гражданите и чрез нея да се намират пътища за решаване на отворените въпроси. Министър-председателят вече многократно подчерта в свои публични изяви, че е от голямо значение реториката по темата да бъде обърната, като се наблегне върху позитивите от добросъседството и непосредствените ползи за гражданите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество.

МСМС

Вече е започнала и срещата на четири очи между  Петков и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.  

МСМС


Топ новини

виж още