Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Външният министър: България започва подготовката за присъединяване към ОИСР

Политика

Външният министър: България започва подготовката за присъединяване към ОИСР

Външният министър: България започва подготовката за присъединяване към ОИСР - Tribune.bg
Снимка:

По думите на Милков това е най-сериозното интеграционно усилие на България след приемането ни в ЕС и НАТО

Присъединяването към ОИСР е най-сериозното интеграционно усилие на страната ни след приемането ни в ЕС и НАТО. То е съществено, защото касае всички сфери на обществения живот. Това каза външният министър Николай Милков на брифинг в Министерския съвет.

Министърът припомни девиза на Организацията - „По-добри политики за по-добър живот”. И обясни, че няма да има сфера от обществения живот, която да не бъде засегната от бъдещото ни присъединяване към ОИСР.

По думите му е погрешно организацията да се определя като „клуб на богатите“, а е организация на тези, които определят най-добрите практики и политики в различните сфери.

Милков обяви, че на заседанието си кабинетът е приел проекта на постановление за организация и подготовка на процеса и дейностите във връзка с присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

„Тази тема винаги е била приоритетна за МВнР, очевидно и за служебното правителство, което става ясно от скоростта и вниманието, което беше отделено на вземането на това решение”, коментира той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати