Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР: Радев нарича правителството "Мутри", но то е готово да организира "Три морета"

Политика

МВнР: Радев нарича правителството "Мутри", но то е готово да организира "Три морета"

МВнР: Радев нарича правителството Мутри, но то е готово да организира Три морета - Tribune.bg
Снимка:

От външно министерство заявяват, че искането да се отложи домакинството е заради предстоящите избори през следващата година

От министерство на външните работи излязоха с позиция след обвиненията на президенството. Те отговориха на прессъобщението на Администрацията на държавния глава със следните уточнения:

„Българското правителство многократно е изразявало позицията, че не би било целесъобразно председателството на инициативата "Трите морета" да поеме от България през 2021 година, а е по-добре то да се отложи през 2022 г. Причината затова е, че догодина предстоят избори за Народно събрание и за държавен глава и в тази напрегната обстановка изпълнителната власт трудно би организирала добре събитията от тази инициатива. Председателството включва не само среща на върха с държавни глави, а редица срещи в различни министерски и бизнес формати, в които се реализира политиката на държавите-членки по изпълнение на основните цели: свързаност на регионите между Северно, Черно и Адриатическо море. Всъщност ролята на президента в тази инициатива е повече фасадна, а истинската работа по нея се поема от министерствата.

Въпреки това наше становище и предвид настояванията на президента България, правителството  вече пое ангажимент да организира това председателство:

Вицепремиерът Екатерина Захариева бе определена за национален координатор и е в процес създаване на координационен съвет от заинтересованите министерства за организиране на инициативите.

Правителството вече прие решение за участие на страна в инвестиционния фонд на "Трите морета" за 20 млн. евро с конкретни проекти, в които са ангажирани редица министерства.

С президента Радев в Естония бе командирован специално назначен посланик за специални поръчения за "Трите морета".

Ще бъдат подготвени всички инициатива по време на председателството през 2021 г.

В заключение обръщаме внимание, че националният интерес изисква извън България институциите да работят в синхрон съобразно външнополитическите цели на страната. Затова от уважение към президентската институция ще спестим информация за срещите на представители на МВнР с президента и членове на неговия екип и какви искания са били поставяни на тях.

Въпреки че президентът Радев нарича законно избраното българско правителство "Мутри", то е готово да организира и проведе председателството на "Трите морета", чието лице ще бъде българският президент.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!

ДА ЗАПЕЕМ ДРУЖНО ЛЮБИМАТА МЕЛОДИЯ
на Простака пРезидент - с пожелания за
Здрава гърбина .... че Гешев го очаква ....

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
21.10.2020 20:53 / Отговор
Анастас #

ШОПИНГ НА 3 МОРЕТА .... !!??!!

за Деса Простакеса ...

Мдааа ....

( лирично шопингуващи)
21.10.2020 20:56 / Отговор
кесо За съжаление наложената лично от Борисов политика на снишаване и унижение пред произвола на червената сган се отразява и на поведението на институциите на държавата. МВнР очевидно е повлияно от тази позиция и вместо категорично да разобличи лъжите на Румбата и неговите лакеи се гъне като варен макарон в обясненията за ролята на правителството в ИТМ. Това е пагубно за България която само потвърждава слабостта на управлението и съмненията в неговите способности, което естествено налива вода в мелницата на червените превратаджии.
22.10.2020 10:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети