Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Външно привиква македонския посланик, ЕК е информиран за въоръженото нападение в Охрид

Политика

Външно привиква македонския посланик, ЕК е информиран за въоръженото нападение в Охрид

Външно привиква македонския посланик, ЕК е информиран за въоръженото нападение в Охрид - Tribune.bg
Снимка:

Македонският посланик в София днес ще бъде извикан в Министерството на външните работи и ще му бъде връчен остър демарш по повод на въоръженото нападение срещу българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид.

Още снощи българските дипломати са информирали подробно ръководството на Европейската комисия /ЕК/ за тежкия инцидент в Охрид. Около 20.00 часа местно време снощи бе изпразнен един пълнител при стрелбата срещу българския клуб. Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов пристигна на място. Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона.

Според БГНЕС има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване, нападателите да бъдат открити.

МВнР на РСМ изрази тревога от инцидента и призова „компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната“.

В съобщението на македонското МВнР никъде не се посочва, че става въпрос за въоръжено нападение срещу български клуб.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВнР, ЕК, Охрид
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети