Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ваня Григорова: Да не търсят подкрепа от Путин в СОС

Политика

Ваня Григорова: Да не търсят подкрепа от Путин в СОС

Ваня Григорова: Да не търсят подкрепа от Путин в СОС - Tribune.bg

БСП-София и ПП-ДБ-СС не са обсъждали смяна на кандидатите си за председател на Столичния общински съвет.

„Очевидно при този фрагментиран СОС и ниска избирателна активност, трябва ролите да се разпредят справедливо. За нас беше важно да изговорим всички приоритети и да разберем къде е границата помежду ни. Това трябваше да стане в кампанията, но те тогава предпочетоха да ме представят като многоглавата ламя и проводник на Путин, а сега чакат Путин да ги подкрепи – не знам защо. Да не търсят подкрепа от Путин в СОС – това би било честно и към техните избиератели“, заяви шеговито в ефира на bTV Ваня Григорова, която бе кандидат-кметът на БСП в София, а сега е общински съветник.

Григорова не подкрепя идеята на Корнелия Нинова мястото на председател да се заеме от най-възрастния.

„Грети Стефанова не е точно човекът, който може да ръководи. Това де човек, който е бил общински съветник, а не знае, че кметът трябва да присъства на заседания на СОС – нещо, което е ключово. Трябваше много съветници да ѝ обяснят и да чакаме Терзиев. После ни блокира и не позволи въпроси“, уточни тя.

Григорова обясни още, че след тежката зимна картина в София са били глобени само частните фирми и попита означава ли това, че общинското дружество се е справило добре с чистенето на снега. Затова посъветва да се погледнат договорите и да се прекратят, ако трябва.

Тя отправи критика и към бюджета на Асен Василев за 2024 г. като заяви: „Ако наричаш един фалищаш бюджет – ляв - трябва много да спорим“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети