Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ваня Григорова обясни на Васил Терзиев: София не трябва да бъде разглеждана като сергия за бельо

Политика

Ваня Григорова обясни на Васил Терзиев: София не трябва да бъде разглеждана като сергия за бельо

Ваня Григорова обясни на Васил Терзиев: София не трябва да бъде разглеждана като сергия за бельо - Tribune.bg
Снимка:

Тя коментира вчерашното си изказване за премахване на сгради в името на по-чист въздух като го определи за метафора

„Аз не смятам, че родният ми град трябва да бъде разглеждан като сергия за бельо“. Така отговори Ваня Григорова на изказване на издигнатия от ПП-ДБ-СС кандидат за кмет Васил Терзиев,  според когото „София трябва да бъде продукт, който е конкурентоспособен на европейския пазар“. Кандидатът на БСП и Левицата обясни, че първо столицата трябва да стане гостоприемна за столичани и после „добър туристически продукт“.

„В дясно се вижда как непрекъснато следят за допълнителни инвестиции, за развитие на бизнеса, но не се интересуват дали средствата, които пристигат се разпределят равномерно. Затова центърът на София се развива, а крайните квартали са неглижирани“, добави тя. Григорова коментира и вчерашното си изказване, което доведе до редица коментари и подигравки във фейсбук, че „за да има чист въздух, ще направим демонтаж на сградите, които блокират въздушния поток“.

„Вчера денят беше белязан от две събития - връщането на Васил Божков и ограждението на Паметника на Съветската армия. Говорейки за демонтаж, това беше метафора. По отношение на сградите има проблем - от една страна презастрояването в София, от друга - решението да се строят огромни бизнес сгради, които пречат на вентилацията на София“, обясни Григорова.

„Ние сме като в купа. Говорим за мръсен въдух, но и да спрем да караме коли, ние сме в купа. Строим празни сгради“, разясни кандидатът на социалистите.

Тя заяви още, че не е имала разговори с Радев. „Не знам и колко трябва да се меси- не е кмет или премиер. Надявам се разумните среди да намерят своите кандидати по места и да представят алтернатива – не само в столицата, но и в провинцията.

Не може да се съсредоточаваме в София и после да се оплакваме, че дошли селяните да ни вгорчават елитния живот“.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети