Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ваня Григорова: За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София

Политика

Ваня Григорова: За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София

Ваня Григорова: За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

"За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София". Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия общинският съветник от местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова, която заведе дело за касиране на местния вот в столицата заради нарушения. 

"Вече поискахме да се разгледат всички над 1600 протокола от машинното гласуване. Да не говорим, че в общия протокол е записано, че няма никакви сигнали за нарушения от страна на СИК, а има 400 протокола, в които е записано, че граждани са идвали, искали са да гласуват и е имало проблеми с машинното гласуване. Очакваме в момента окончателното преброяване на всички протоколи само от машинното гласуване. На15 февруари е следващото заседание на съда по този казус", посочи Григорова. 

По думите ѝ вече има нагласи да се избере председател на Столичния общински съвет. "Има такива нагласи, защото СОС трябва да започне работа", подчерта тя. И предположи, че  Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ-"Спаси София" най-вероятно ще бъде избран за председател на местния парламент.

"Аз лично няма да го подкрепя. Какво ще решат останалите от групата - не знам. Единствените, които са казали категорично, че няма да го подкрепят са ИТН. Но останалите групи са казали, че ще подкрепят. За мен е неприемливо да подрепя човек от тази група, защото виждаме неконструктивното поведение на тези, които имат най-много общински съветници, имат и кмет, но трябва да разберат, че избирателите не им дадоха цялата власт. Най-демократично е председателят на СОС да е от по-малките опозиционни партии", категорична е Григорова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети