Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова отрича, но Истанбулската конвенция е разписана в споразумението на ПП, БСП, ИТН и ДБ (СНИМКИ)

Политика

Нинова отрича, но Истанбулската конвенция е разписана в споразумението на ПП, БСП, ИТН и ДБ (СНИМКИ)

Нинова отрича, но Истанбулската конвенция е разписана в споразумението на ПП, БСП, ИТН и ДБ (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки опитите на Корнелия Нинова да отрече приемането на Истанбулската конвенция – тя все още си остава официално разписана в споразумението на ПП, БСП, ИТН и ДБ. С тази разлика, че е използвано пълното й наименование :„Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“. Същият този документът е известен като Истанбулската конвенция, защото е договорен през 2011 г. в Истанбул.

„Лъжа е, че в споразумението за правителство сме подкрепили Истанбулската конвенция“, написа Корнелия Нинова във Фейсбук след като на яве излязоха част от документите.

„Виждам, че се тиражира поредната лъжа. Никъде в споразумението за създаване на правителство не е записано приемането под каквато и да е форма на Истанбулската конвенция и социалния пол. БСП защитихме в преговорите нашата позиция“, допълва още тя.

От документите обаче е видно, че въпреки опитите на лидерката на БСП да замаже скандала, все пак Истанбулската конвенция присъства в коалиционното споразумение с пълното си наименование :„Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.  

„Да се въведат в националното законодателство всички елементи от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, свързани с насилието срещу жени и домашното насилие“, дословно гласи една от точките.

 

Част от коалиционното споразумениеЧаст от коалиционното споразумение
Истанбулската конвенцияИстанбулската конвенция


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати