Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки коалицията: БСП иска 0% ДДС за хляба, както и преговори с „Газпром“

Политика

Въпреки коалицията: БСП иска 0% ДДС за хляба, както и преговори с „Газпром“

Въпреки коалицията: БСП иска 0% ДДС за хляба, както и преговори с Газпром - Tribune.bg
Снимка:

„Правителството, в което основен участник е БСП, се грижи за хората и нещата такива, каквито сме ги обещавали през годините, започват да се случват”. Това заяви Георги Свиленски от БСП преди днешния коалиционен съвет, който ще обсъжда антикризисните мерки.

По думите му БСП ще продължи да настоява минималната работна заплата да се увеличи от 1 юли на 760 лева от 710 лв.

„Ще продължим да настояваме за необлагаемия минимум, в рамките на една работна заплата. Разбирам, че това не намира широка подкрепа в коалицията, но ще го отстояваме. Подкрепяме бизнеса и още тази седмица ще разпишем необходимите законодателни инициативи, за да могат да бъдат приложени тези мерки, които включват и облагане на свръхпечалбите на производителите на електроенергия”, заяви Свиленски.

„Мярката за която ще настояваме, но засега не намира подкрепа, е понижаване на ДДС за малката потребителска кошница и пълно отпадане на ставката за хляба и хлебни изделия”, допълни Свиленски.

Борислав Гуцанов подчерта, че БСП ще настоява за таван на цената на газа на нивата, които с в момента. „Всичко, което отива нагоре, да бъде поето от държавата”, каза Гуцанов.

Той бе категоричен, че БСП иска да се водят преговори с всички възможни доставчици на газ, включително с „Газпром“.

„Не виждам как г-н Трифонов реши, че Продължаваме промяната може да прави каквото си поиска, могат да го правят след като излязат от парламента и се съберат в техния партиен офис, защото в НС нямат мнозинство”, заяви Свиленски .


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, газ, ДДС хляб
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети