Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки протестите: Премиерът отказва отлагане на териториалните плановете

Политика

Въпреки протестите: Премиерът отказва отлагане на териториалните плановете

Въпреки протестите: Премиерът отказва отлагане на териториалните плановете - Tribune.bg
Снимка:

Денков е разговарял с президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“

Премиерът Николай Денков е разговарял с лидерите на синдикатите КНБС и КТ „Подкрепа“, става ясно от фейсбук страниците на двата профсъюза.

„Президентът на КНСБ настоя правителството и партиите от управляващата коалиция да предприемат всички необходими действия пред ЕК за отлагане на срока за представяне на Териториалните планове за справедлив преход“, информират от синдиката.

От КТ „Подкрепа“ посочват: „Очакванията на стотиците протестиращи, с които беше натоварена днешната среща между премиера акад. Николай Денков и президентите на двата национално представителни синдиката Димитър Манолов и Пламен Димитров, не се оправдаха.

Правителството ще разгледа проектите на териториалните планове с козметични промени“.

„Загробването на българската енергетика е престъпление, което няма да позволим. Искаме да се създаде механизъм за капацитет или чрез друг подход да се гарантира сигурността на електроенергийната система“, посочват още от КТ „Подкрепа“.

Пред журналисти Николай Денков е отказал категорично да бъде отложено приемането на териториалните планове за въглищните региони. Въпреки протестите и блокадите в страната това ще стане днес на заседание на кабинета.

Денков е заявил, че утре праща плановете към Европейската комисия.

„Ако не бъдат приети, България може да загуби, освен над 1,4 млрд. лв. по плановете, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още три млрд. лв. по плановете, свързани с всички останали териториални планове“, коментира премиерът.

Денков беше честен - не може да гарантира работни места и заплата на миньорите и енергетиците до пенсия. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети