Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СГС на два пъти категорично отхвърля вписването на новото ръководство на БСП в съда

Политика

СГС на два пъти категорично отхвърля вписването на новото ръководство на БСП в съда

СГС на два пъти категорично отхвърля вписването на новото ръководство на БСП в съда - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд на два пъти категорично отхвърля вписването на новото ръководство на БСП в съда, тъй като процедурата, по която е свикан 50-я конгрес на партията не е спазена, съобщава ПИК.

На първо място става дума за погазването на разпоредбата в Устава, според която датата, часът и дневният ред на конгреса задължително трябва да бъдат публикувани във в. „Дума“. Освен това Нинова е трябвало да изпрати и уведомителни писма до всички партийни съвети, което не е било направено. Установени са и други нарушения на законовите правила за провеждането на форума.

При всички случаи съдът не може да признае за легитимно провеждането на 50-я конгрес на БСП, а оттам нелигитимни са и всички негови решения и проведени избори за ръководни органи на столетницата. При окончателно решение на магистратите, че уставът на столетницата е нарушен, ръководството й отново се поема от стария Национален съвет, който изобилства от най-яростните врагове на Нинова.     

Почти всички те с малки изключения не влязоха в състава на новия Национален съвет, а след провеждането на гласуването стана ясно, че изборът на новия е съпроводен с редица манипулации, които да оставят извън състава му ярки социалисти като Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Велислава Дърева, Ангел Найденов, Ваня Добрева, Георги Божинов и много други, включително и президента на ПЕС Сергей Станишев.

 

                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Конгрес, Нинова

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети