Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВАС няма да сезира Конституционния съд по жалба на Иванчева

Политика

ВАС няма да сезира Конституционния съд по жалба на Иванчева

ВАС няма да сезира Конституционния съд по жалба на Иванчева - Tribune.bg
Снимка:

Бившата кметица на „Младост“ оспорва избора на евродепутати от ДПС

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) реши да не сезира Конституционния съд по жалбата на Десислава Иванчева. Тя оспорваше законността на избора за евродепутати на Атидже Алиева - Вели и Искра Михайлова от ДПС след отказа на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски да заминат за Брюксел, съобщава NOVA телевизия.

Според бившата кметица на „Младост“, която бе осъдена на първа инстанция, но участва в евронадпреварата като независим кандидат, изборът на Атидже Байрямова Алиева - Вели и Искра Димитрова Михайлова – Коларова от ДПС за евродепутати не е законен.

В жалбата си тя е посочила, че „зачетените от ЦИК заявления на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски да оттеглят по същество съгласието си за участие в изборите след провеждането на самите избори представлява институционално легитимиране на злоупотребата с пасивното избирателно право и с демократичните принципи на страната“.

Според Иванчева решението на ЦИК „нарушава Конституцията на Република България и по-специално текста, който не допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ИСТИНАТА Много внимание им обърнахме на двете изнудвачки. Журналистите си правят предаване, а те двете се вживяха в ролята си. Петрова да беше си вързала косата. Имаше вид на баба Яга. Милите не съзнават колко са грозни. Колко трябва да си бездарнен и мързелив лумпен, за да гласуваш за нагла и бездарна фризьорка. Но тя си повярва, че е безценна. В ареста и Сливен са станали много компетентни. Задържането им беше по сред бял ден! От колата извадиха парите! Нещо на някой да не е ясно! Аз вярвам на очите си! Не се очудвам да изнудва и прокурори. Наглостта на фризьорката, повярвала си, че е компетентна. Тя най-добре знае кой и защо я постави на поста "кметица"! Нападението е най-добрият начин за самоотбрана. Но се нагледахме много: ИМПЕКСОВА, МИЛИОНЧЕВА; МАНОЛОВА (сестра Галевица). Коя от коя "по-морална", само където не знаят значението на тази дума.
12.06.2019 23:47 / Отговор
Един До "ИСТИНАТА":
Ей, лумпен!!! Телевизията ли ти каза, че е искала подкупи, провинциалист скапан? Такава си овца, че си нагледен пример за средностатистическия Ганьо - толкова ви е акъла на всичките!
16.06.2019 18:07

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети