Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград

Политика

ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград

ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград - Tribune.bg
Снимка:

Върховният административен съд (ВАС) отложи делото за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, съобщава БНР. Съдебният състав уважи молбата, подадена от неговия адвокат Милана Кривачка, която преди дни беше изписана от болница и се възстановява след тежко прекарана коронавирусна инфекция.

Представеният към молбата за отлагане на делото болничен лист на адвокат Кривачка е до 12 февруари. В отпуск по болест от миналия четвъртък е и самият кмет Румен Томов. Той уведоми за това областния управител на Благоевград без да уточнява продължителността на отсъствието си по болест.

Със заповед Томов назначи заместника си по финансовите и икономически въпроси Ясен Попвасилев да управлява временно общината, като ограничи правата му да уволнява служители и да налага дисциплинарни наказания.

Съдебната сага за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов започна след като беше установено, че той не е прекратил дейността на фирмата си и не се е заличил като собственик в рамките на законоустановения едномесечен срок, както го изисква ЗМСМА.

Делото беше замразено до произнасянето на Конституционния съд, който беше сезиран за този текст от закона, и възобновено след като конситуционните съдии не откриха конфликт с основния закон на държавата.

Предстои ВАС да насрочи нова дата по делото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети