Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Васил Велев: Мерките за подкрепа заради скъпите горива не са адресирани правилно

Политика

Васил Велев: Мерките за подкрепа заради скъпите горива не са адресирани правилно

Васил Велев: Мерките за подкрепа заради скъпите горива не са адресирани правилно - Tribune.bg
Снимка:

"Има два проблема. Единият е високата инфлация, която в страната ни е приблизително два пъти по-висока от средноевропейската.  Не смятаме, че правилно са адресирани мерките за подкрепа на скъпите горива. Би следвало да се подкрепят тези, които са с по-ниски доходи. За разлика от компенсацията в икономиката, където трябва да има конкурентност. Оставаме с очакването на компенсиране на цените на горивата. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев след извънредния  тристранен съвет заседава за размера на пенсиите.

По думите му първият фактор, който води до такава висока инфлация е цената на електроенергията за икономиката. „И днес нямаме ясното за компенсацията за май и юни, имаме обещание, но нямаме реализация. Нещо повече проектът на решение на КЕВР според нас до голяма степен  минира по-добро решение за въвеждане компенсация” допълни той.

Велев подчерта, че работодателите се борят за по-висока средна работна заплата. Той  каза, че не подкрепя увеличаването обратно на 20% на ДДС.

Пенсията не се изчислява само на това колко години имаш стаж, а на осигуровките. С преизчисляването им от 1 юктомври се мъчим да постигнем компенсация и сближаване на песниите, отпуснати назад във времето, и по-скорошните", обясни министър Георги Гьоков.

Асен Василев призна: Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Васил Велев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети