Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев: 50% намаление на акциза на горивата няма да има

Политика

Василев: 50% намаление на акциза на горивата няма да има

Василев: 50% намаление на акциза на горивата няма да има - Tribune.bg
Снимка:

50% намаление на акциза на горивата няма да има, обяви пред медиите вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента за искането на превозвачите. Според него исканията им са неизпълними.

Относно предстоящите антиинфлационни мерки за цените на горивата, Василев коментира, че цената на горивата зависят от цените на петрола на международните пазари.

„Цените на горивата в България на колонка са много по-ниски от цените на горивата на колонка в съседна Гърция например, отчете финансовият министър. Допълнителни към мерките се обсъждат няколко варианта за компенсиране на най-засегнатите. Вариантите трябва да бъдат технически изпълними и лесни“, подчерта Василев.

За актуализацията на бюджета вицепремиерът добави, че през юни месец би следвало да влезе в парламента. Той изрази увереност, че България ще бъде включена в изключенията от руското петролно ембарго, което обмисля Европейският съюз.

„България е на масата и ясно сме заявили, че, за да подкрепим този пакет, България трябва да бъде включена в изключенията. Знаем, че ако не си на масата, си част от менюто“, припомни Василев. Той успокои бизнесът да не очаква поскъпване на електроенергията спрямо нивата от миналата есен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Petar А какви са доходите бе,Кокорчо?
Едно 3.8лв.при 4 000лв., друго при 3.3лв.при 1000лв.
13.05.2022 17:01 / Отговор
Атанас Какво все сравняват горивата с гърция .според мен цените да се сравняват със стандарта .горивата са на борсата а заплатите що не са и те там питам .елементарни обяснения не е харварско и що заплатиту не се изравнят в цяла европа що горе еднакви както е в германия щатите само питам
13.05.2022 17:46 / Отговор
ивчо Този ахмакк ще съсипе държавата, чудя се бизнеса какво чака, в момента само едрия бизнес може да свали тия селски тарикати.
14.05.2022 15:50 / Отговор
гого в Унгария има таван на горивата още от преди войната, 2,60 лв е дизела в момента. Въпреки това няма дефицит на горива, а те също преработват само руски нефт. Истината е че Кокорчо Харвардски чрез скъпи горива пълни бюджета, с високия акциз и ДДС от тях.
14.05.2022 15:54 / Отговор
Све Вдигайте стандарта не намалявате Акциза яда зема2500 лв и жената толкос ще рева ли не но на този фон е смешно да се сравняваме с европа далеч се само ви крадливи оправдайковци сте близо.
14.05.2022 18:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети