Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев към Добрев: Кажете, че съм крал, за да ви осъдя. Добрев: Дал съм на прокуратурата

Политика

Василев към Добрев: Кажете, че съм крал, за да ви осъдя. Добрев: Дал съм на прокуратурата

Василев към Добрев: Кажете, че съм крал, за да ви осъдя. Добрев: Дал съм на прокуратурата - Tribune.bg

Делян Добрев: По-скоро бих си изял ръката, отколкото да подкрепя „промяната“

„Радвам се, че „промяната“ са отказали разговори. Щяха да правят магистрали, а не закърпиха нито една дупка, говориха срещу корупцията, а най-големите корупционни сделки се случиха по тяхно време. Не трябва да се прави каквато и да завера с ПП. Те са партия на кражбата“, заяви пред „Панорама“ Делян Добрев от ГЕРБ.

„По-скоро бих си изял ръката, отколкото да подкрепя „промяната“, заяви Добрев.

Той отново показа двете фактури, доказващи, че вместо от „Газпром“, правителството е купувало газ от техен посредник с надценка.

„Кажете, че аз съм откраднал за да ви осъдя!“, развика се Асен Василев, който накрая си прибра фактурите със закана, че ще ги даде на прокуратурата.

„Аз вече съм ги дал“, отговори Делян Добрев.

„Държавата е в разруха от осемте месеца на „промяната“, те се самосвалиха, защото свършиха парите“, каза още Добрев. Той бе категоричен, че по-скоро би си изял ръката, отколкото да подкрепи кабинет на ПП. Няма да се преговаря и с „Възраждане“.

От своя страна Асен Василев отхвърли сметките на служебния кабинет за тежък дефицит догодина.

„Към 30 септември все още сме на 1 млрд. лв. излишък. Няма да има 11 млрд. дефицит през 2023. Прогнозата на служебната финансова министърка Росица Велкова е направена при грешна макроикономическа рамка“, твърди Василев за доскорошната си заместничка в МФ.

Василев коментира, че няма смисъл да се среща с Росен Плевнелиев, ако въпросът на разговора е преговори за правителство с ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети