Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев: Немският финансов министър ни каза, че начинът, по който водим публичните си финанси, „може да вдъхновява”

Политика

Василев: Немският финансов министър ни каза, че начинът, по който водим публичните си финанси, „може да вдъхновява”

Василев: Немският финансов министър ни каза, че начинът, по който водим публичните си финанси, може да вдъхновява - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев започна разговора в бТВ с оправдания по бюджета и какво са оставили в хазната.

„1,5 милиарда излишък, 9,5 милиарда в хазната и приет бюджет, който предвижда дефицит в рамките на Маастрихтските критерии, плюс 1 % отгоре за ковид мерките,  посочи съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

„При нас дойде на посещение немският финансов министър през юни. Не знам дали сте проследили това. Той каза, че начинът, по който водим публичните си финанси, „може да вдъхновява другите европейски държави“, в това число и Германия“, припомни той.

Василев се оправда, че служебният кабинет са попречили на тяхната реформа за намаляване на администрацията.

„Администрацията ни е скъпичка. Виждаме връщане към прехода”. Той заяви, че всичко е лъжа  за фирма МЕТ, а най-голямата лъжа била, че те са спрели руския газ. 

Истината била, че газът, който получаваме в момента бил осигурен от ПП, а през октомври сме щели пак да получаваме синьо гориво от танкер, който пак те били осигурили със служебния кабинет.

„Аз не съм чул за нов договор или доставка на служебния кабинет. Какъвто и да е хаосът ние ползваме това, което ПП договори“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети