Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев обвини „Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от хранилището в Чирен

Политика

Василев обвини „Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от хранилището в Чирен

Василев обвини Булгаргаз, че е изнасял евтин газ от хранилището в Чирен - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев обвини „Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от хранилището в Чирен и го продавал на газовите борси в чужбина вместо на „Топлофикация София“.

В момента органите, които следят за измамите, активно разглеждат тези действия, каза финансовия министър по време на парламентарната комисия по енергетика и финанси.

Помолен да коментира казуса с изнасяния евтин природен газ от Чирен, вместо да бъде използван в микса в страната, енергийният министър Александър Николов потвърди, че това е обект на текущи проверки.

„Има две структури на отворен пазар, на които участва и Булгаргаз по различни програми, доколко са ефективни и кои са контрагентите предстои да се провери“, отбеляза той.

По темата с цената на тока  Василев заяви, че ситуацията в сектора е драматична заради свързването на българския пазар с международните пазари и голямото ниво на износ.

„Гарантирано няма да видим цени от 800 лева, ако спрем износа на електроенергия“, посочи Василев.

Бизнесът трябва да поеме част от риска при поскъпване на тока, заяви още вицепремиерът. Според него държавата трябва да поеме това, което е допълнителен риск, но не може напълно да се прехвърли рискът от бизнеса към държавата.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети