Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев се снима в неремонтирана част от „Зимния дворец“ и заяви, че е на централния вход

Политика

Василев се снима в неремонтирана част от „Зимния дворец“ и заяви, че е на централния вход

Василев се снима в неремонтирана част от Зимния дворец и заяви, че е на централния вход - Tribune.bg

Бившият министър Красен Кралев му обясни, че това е входът, който не се използва от спортисти вече 30-40 години. Някога там имало наематели – дискотеки и фитнес

Качествен ли е бил ремонтът за Зимния дворец, направен преди няколко години. Този въпрос постави спортният министър Радостин Василев. Той се снима и пусна видео, на което показа изоставени помещения и заяви – това е централният вход, лицето на сградата.

„Публикуваните кадри, за които се твърди, че са от „Зимния дворец“, са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес. Във видеото се вижда вход на сградата, който не се използва от 30-40 години“, контрира бившият министър Красен Кралев пред Нова Нюз.

Той подчерта, че това са помещения, на които никога не е правен ремонт.

Василев обаче ще проверява фирмите, извършили ремонта. И вече има планове за затваря Зимния дворец и да търси алтернативно място за зимните спортове.

„Ако го затворим, зимните спортове (на кънки) приключват. … Държавата в момента трябва да помисли за паралелното изграждане на център за зимни спортове на друго място и когато тя е готова, затваряне на Зимния дворец и капиталов ремонт. Необходим е зимен център за спорт, това е категорично", каза Василев в сутрешния блок на „Нова ТВ“.

Кралев обаче е категоричен, че проблем със спортистите няма: „Аз поддържам постоянна връзка с  атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин и с нейната треньорка Ина Лутай, със състезателите по фигурно пързаляне,  със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова. Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в „Зимния дворец“, написа той във Фейсбук.

„Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са кадри от две дискотеки и фитнес на територията на „Зимния дворец“, използвани от различни наематели в последните 20 години. Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако „силата е в истината“ защо не бяха показани кадри на „Зимния дворец“ преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито  съблекалните?! През 2017 година инвестирахме 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в „Зимния дворец“, които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари. Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена,  беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация“, допълва той.

Зимният дворец след ремонтаЗимният дворец след ремонта

Зимният дворец в Студентски град преди да бъде ремонтиранЗимният дворец в Студентски град преди да бъде ремонтиран

Зимният дворец преди и след ремонтаЗимният дворец преди и след ремонта


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати