Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев за мораториума: Момент на умопомрачение, а резултатът – леващина

Политика

Василев за мораториума: Момент на умопомрачение, а резултатът – леващина

Василев за мораториума: Момент на умопомрачение, а резултатът – леващина - Tribune.bg
Снимка:

„Ролята на държавата в икономиката ще е най-голяма от Виденов насам. За мен това е ретрограден вид социализъм“, каза той

„Мораториум върху цената на тока и парното е една най-големите простотии на управлението за последните 24 години.“ Това каза в предаването „Лице в лице“, бившият вицепремиер в кабинета „Сакскобургготски“ Николай Василев, който беше номиниран за министър-председател в първия проектокабинет на ИТН.

Според него това е възможно да доведе до фалити на държавни или частни дружества.

„С такава политика може някой ден да нямаме ток и парно. Мораториумът е момент на умопомрачение на всички парламентарни групи без ДПС. Причината - левичарство, резултатът – леващина“, добави Василев. 

По думите му трябва да се подпомагат с облекчения най-нуждаещите се:

„Цените на тези услуги и стоки трябва да са пазарни а държавата да си избере какъв контингент от населението да облекчи сметките. На хората с големи къщи държавата ще им субсидира много повече пари от бюджета, отколкото за другите, които имат нужда“, коментира Василев.

„Имам усещането и надеждата, че това е кабинет за 4 г. Мисля, че това е възможно. Зависи изцяло от тях. Ако правителството оправдае високите очаквания на обществото, ще изкара пълен мандат. Мисля, че за България е добре да се върне към правителствата с пълни мандати“, каза Василев.

По думите му с новото правителство има голям шанс имиджът на България по света да се подобри веднага.

„Екстравагантно решение е да има петима вицепремиери в кабинета. Цялостното впечатление, че прекалено много ресори се разместват, но това са организационни подробности“, заяви Василев.

Той посочи, че според него управляващите имат намерение да водят леви политики.

„Коалиционното споразумение е ляво. За момента на мен ми е равнение наляво. Да му мислят десните. Ролята на държавата в икономиката ще е най-голяма от Виденов насам. За мен това е ретрограден вид социализъм“, отбеляза бившият вицепремиер.

„Ще подкрепям правителството, ако извърши съкращенията в публичния сектор. Колкото по-бързо бъдат направени тези реформи, по-лесно ще минат“, каза още Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп