Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василева за новата формация: Изглежда, че се срамуват и разграничават от ИТН

Политика

Василева за новата формация: Изглежда, че се срамуват и разграничават от ИТН

Василева за новата формация: Изглежда, че се срамуват и разграничават от ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Големият ни проблем в политика е, че хората в България не гласуват "за", а гласуват "против". Това каза в студиото на "Денят започва" Виктория Василева - бивш депутат от "Има такъв народ".

"Решението на политическата криза у нас не е в механичния сбор на партии, за да направят коалиция, или да разрушим една система, за да направим нова. То е в това как всички ние ежедневно участваме във формирането на политическите решения в тази страна", подчерта тя и допълни: "Когато започнем на гледаме на живота си и политика с по-позитивна нагласа и да търсим това, което ни трябва, а не това, което искаме да разрушим, тогава нещата ще започнат да се получават."

На въпрос за новия политически проект "Заедно" на нейни бивши колеги от "Има такъв народ" Василева заяви:

"Не мога да разбера това неистово желание да се разграничават от това, че са били в "Има такъв народ" и че имат нещо общо с тази партия. Аз не се срамувам за своето участие в "Има такъв народ". Това не ми прави добро впечатление", отбеляза тя.

По думите ѝ чрез този политически проект бившите ѝ колеги ще разберат "колко е трудно да носиш отговорността за решенията, които се взимат". Не съм канена да се включа и нямам информация и други хора, които са били в "Има такъв народ", да са част от този проект.

"Има такъв народ" не прави изключение от общата политическа картина през последните години. Лошото беше, че появилите се малки турбо партии действаха на принципа "минавай бързо и руши всичко по пътя си", което не е в полза на политическия процес в България. Тази тенденция рано или късно ще спре, това роене ще престане, ще започне обратният процес, защото се вижда, че подобни малки формации не могат да направят сами каквото и да е било", прогнозира Виктория Василева.

Според нея важното е не да има укропнява не партии, а да има укропняване на идеи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати