Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вътев потвърди, че договореното споразумение със земеделците е окончателно оформено

Политика

Вътев потвърди, че договореното споразумение със земеделците е окончателно оформено

Вътев потвърди, че договореното споразумение със земеделците е окончателно оформено - Tribune.bg
Снимка:

Каквото сме се разбрали в петък, днес беше оформено окончателно, с юристи, за да има приличен вид, заяви пред журналисти министърът на земеделието Кирил Вътев след срещата в Министерството на земеделието за уточняване на финалните текстове от споразумението с представители на земеделския сектор, което се очаква да бъде подписано утре. По същество нови неща няма, добави министърът.  

„Утре в 12:00 часа ще дойдат тези, които протестират - представители на две организации. Ще се срещнем и с тях“, каза министър Вътев, цитиран от БТА.  

Финализирането на споразумението ще го научите утре, евентуално след обяд, защото в късния следобед очакваме покана от министър-председателя, коментира председателят на Българската аграрна камара Костадин Костадинов.

В петък на брифинг в Министерския съвет след среща между премиера акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и недоволните производители беше обявено, че земеделците спират ефективните протести и се очаква да бъде подготвен текст за споразумение между представителите на земеделския сектор и министър-председателя. 

Вчера земеделски производители блокираха за два часа пътя за граничния пункт „Илинден – Ексохи“ край село Садово. В протеста се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.  

По-рано днес от Българската аграрна камара разпространиха позиция, в която се разграничиха от продължаващите протести на земеделски производители. Председателят на камарата Костадин Костадинов потвърди пред журналисти, че с подписването на споразумението утре, организациите към БАК спират протестните действия, но остават в протестна готовност. Той посочи, че машините са прибрани още в петък. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети