Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вътрешен министър на Румен Радев си назначил 20 барети, за да го пазят

Политика

Вътрешен министър на Румен Радев си назначил 20 барети, за да го пазят

Вътрешен министър на Румен Радев си назначил 20 барети, за да го пазят - Tribune.bg
Снимка:

В продължение на 40 дни бившият служебен вътрешен министър в двата кабинета на Гълъб Донев Иван Демерджиев е имал назначена охрана. Пазили го 20 барети на смени, което е струвало 20 000 лева на държавата. Информацията изнесе наследникът на Демерджиев Калин Стоянов днес, съобщава breaking.bg.

„Днес след публикация от ваши колеги стана ясно за тази проверка. Назначих проверка, която предполагам и в момента продължава. Останах много изненадан как г-н Демерджиев като вътрешен министър си е самоназначил охрана. И то да го охраняват колеги от баретите. Интересно, но факт“, обясни вътрешният министър Калин Стоянов днес пред журналисти в парламента.

„Мотиви няма никакви. Изслушайте последователността – около 20 човека са ангажирани с тази охрана, като на сменен режим в автомобил са се движили по четирима човека екип. Това е коствало в рамките на около 40 дни около 20 000 лева. Става въпрос за нощувки, горива, квартирни и т.н. Тогава, когато имаше някаква статия по този повод, охраната по някакъв начин изчезна. Аз все пак бях директор на ГДБОП и виждах как тези хора го съпровождат дори до кабинета в министерството. Впоследствие разбирам и сега научавам от документа, на базата на тази публикация тогава и охраната, е имало назначена проверка от инспектората на Министерския съвет към онзи момент. Тогава в един от документите, които лично г-н Демерджиев си е разписал като доклад и е изпратил на инспектората, се твърди, че му трябва охрана, която да го пази и съпровожда при срещите му с граждани и с полицейски служители от областните дирекции на МВР“, разказа още Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати