Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вътрешен отпор: Депутат от БСП иска левицата да премисли напускането на парламента

Политика

Вътрешен отпор: Депутат от БСП иска левицата да премисли напускането на парламента

Снимка:

Нямаме никакво основание в действията си да останем пасивни при гласуване на вето

Депутатът от БСП Красимир Янков поиска спешно да бъде свикан Националния съвет на БСП, за да се преразгледа решението на ръководството за излизане на парламентарната група на левицата извън Народното събрание.

"Единственото правилно действие е незабавно свикване на Националния съвет на БСП и конкретно решение на този казус, политическо решение. Ние нямаме никакво основание в действията си да останем пасивни в единствено легитимната процедура - гласуване вето на президента и подкрепа за ветото. Това, по същество, е неуважение не само към процедурата, но и към институцията "президент", каза Янков пред БНР.

Той обясни, че мотивът за решението на социалистите да напуснат парламента е било търсене на "по-радикална форма на противодействие срещу взетото решение за промяна в Изборния кодекс от ГЕРБ".

"Напускането на парламентарната група е с цел постигане на конкретни искания и при тяхното постигане ще отпадне мандатът за напускане на парламента, но самата процедура има своите детайли", допълни той.

Той уточни, че не е обсъждана реакцията на партията, след като президентът наложи вето. Затова е необходимо ново политическо решение, каза Янков.

Според него след ветото на президента, реакцията на БСП има различен прочит. Започва да се внушава, да се наслагва, че ние реагираме отрицателно на призива на държавния глава, защото президентът не ни е припознал като алтернатива или не е подкрепил нашите виждания, каза Янков. "Категорично такава манипулация трябва да бъде опровергана и то с политическо решение", смята депутатът.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема