Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов изпрати на Радев мотивите за освобождаването на Гл. секретар на МВР

Политика

Калин Стоянов изпрати на Радев мотивите за освобождаването на Гл. секретар на МВР

Калин Стоянов изпрати на Радев мотивите за освобождаването на Гл. секретар на МВР - Tribune.bg
Снимка:

Липсата на контрол и организация са сред причините

„Считам, че главният секретар на МВР гл. комисар е отговорен за липсата на контрол и организация върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на 6 полицейски служители в рамките на изключително кратък период от време“, категоричен е в мотивите си до президента Румен Радев вътрешният министър Калин Стоянов.

Днес той представи мотивите, с които е поискал освобождаването на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров пред журналисти в МС.

Според вътрешният министър, направеният анализ е показал, че заради липсата на контрол от 2021 до 31 май 2023 г. се наблюдава ръст на убийствата с особена жестокост.

Вътрешният министър посочи убийството на психолога Иван Владимиров, тъй като е имало многократни сигнали срещу извършителя, бивш служител на МВР. Като аргумент посочи и неяснотите около смъртта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.

"Надявам се, че президентът на Република България ще възприеме нашите аргументи, ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар", заяви още Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети