Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въвеждат нови правила за допълнителите пари на медиците

Политика

Въвеждат нови правила за допълнителите пари на медиците

Въвеждат нови правила за допълнителите пари на медиците - Tribune.bg
Снимка:

От 1 юли средствата за работещите на първа линия ще се изплащат по нови правила, които са съгласувани с управителните съвети на съсловните организации на лекарите и на лекарите по дентална медицина, както и с Надзорния съвет на НЗОК. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. 

Според новите правила се предвижда прецизиране на хората, които ще получават парите, като средствата ще бъдат предназначени за работещите в Ковид-отделения, а не както досега - "на калпак", допълни министър Кацаров. По думите му много по-добре се регламентира плащането и за работещите извън Ковид-отделенията. 

Кацаров уточни, че тези средства ще бъдат обвързани с това в каква зона се намира страната ни - зелена, оранжева или червена, в зависимост от нивото на разпространение на коронавирусната инфекция. Плащанията досега бяха за време, в което имаше по няколко хиляди новозаразени на ден, в момента средно са по 30 на ден на база 14-дневна заболеваемост, посочи още той. 

Както tribune.bg по-рано съобщи, по заводен на здравния министър Националният ваксинационен щаб е разпуснат, а на негово място се създава Обществен съвет по ваксинация, който ще бъде представен в петък.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети