Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ е против всякакви посегателства върху журналисти, полицаи, НСО и администрацията

Политика

„Възраждане“ е против всякакви посегателства върху журналисти, полицаи, НСО и администрацията

Възраждане е против всякакви посегателства върху журналисти, полицаи, НСО и администрацията - Tribune.bg
Снимка:

По думите на Петър Петров „никога депутати на „Възраждане“ не са опитвали да разбиват вратата на парламента и да пуснат протеста вътре

„Ние от „Възраждане“ не подкрепяме агресивни действия срещу журналисти, полицаи, служители на Национална служба „Охрана“ и администрацията“. Това заяви в кулоарите на парламента Петър Петров на фона на създалото се вчера напрежение на протеста срещу зеления сертификат.

На него бяха ранени девет служители на МВР, двама бяха арестувани, а журналисти, които отразяваха общественото недоволство, бяха нападнати от протестиращи.

Петров отрече да е имало и опит за нахлуване в сградата на парламента със съдействието на депутати от партията.

„Депутатите на „Възраждане“ не са се опитвали насилствено да бъдат отворени вратите на Народното събрание по време на протеста вчера. Не сме буйствали, участвахме мирно в протеста. Депутатите ни искаха да стигнат най-пряко до гражданите, не разбирам защо НСО им попречиха“, заяви Петров. Припомняме, че Искра Михайлова от „Възраждане“ беше една от съпартийците на Петров, която се опита да отвори вратата и да пусне демонстрантите в парламента, като НСО я възпрепятстваха.

Петров заяви, че на протеста е имало провокатори. 

„Не сме карали никого. Не ни считайте отговорни за евентуални провокации, които могат да станат. Ние изрично призовахме от трибуната да не се закачат журналистите. На всеки следващ протест ще обърнем внимание на защитата на българските медии. Поемам този ангажимент. И от наш интерес е те да могат да си вършат работата спокойно“, категоричен бе той.

От партията смятат, че влизането в сградата на парламента със зелен сертификат, както реши мнозинството от депутати, е нарушаване на конституционни права.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати