Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. "Възраждане" е събрала над 100 000 подписа за провеждането на референдум

Политика

"Възраждане" е събрала над 100 000 подписа за провеждането на референдум

Възраждане е събрала над 100 000 подписа за провеждането на референдум - Tribune.bg
Снимка:

Само за 14 дни "Възраждане" е събрала малко над 100 хиляди подписа за провеждането на референдум за запазване на българския лев. Целта на партията е да събере 500 хиляди подписа, въпреки че са необходими 400 хиляди. Това обяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на брифинг в Народното събрание.

„Първата седмица бяха събрани 41 хиляди подписа, а втората седмица още 61 000. Общият брой от пунктовете на Възраждане надхвърлят 100 000 за първите 14 дни, остават ни още десет седмици, в които можем да събираме подписи”, заяви Костадинов.  Той уточни, е това са само събрани подписи от пунктовете на партията, но не и от доброволците.

„В чужбина имаме много голяма активност. Знам, че се събират и в САЩ, получихме писмо и от Аржентина. В момента се случа една общонародна инициатива”, посочи  Костадинов.

Той подчерта, че всяка седмица ще информира обществото за сърбаните подписи и  обобщи, че минимума им е 400 000, но партията си е поставила за цел да събере 500 хиляди. По думите му още до края на март ще са събрани полови милион подписа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети