Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Политика

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Възраждане готви нов протест срещу зеления сертификат - Tribune.bg
Снимка:

Един месец след протеста на 12 януари ПП „Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат, съобщи в парламента лидерът й Костадин Костадинов. Той изрази недоволството си от факта, че работната група за зеления сертификат, създадена след протеста на 12 януари не се е събирала.

„Топа се топката и се бави работата на групата. Толерантни и търпеливи сме, но не сме и глупави. Опитват се да протакат нещата“, изтъкна Костадинов пред медиите. Той приема това като неуважение към партията и към гражданите, които заставали зад тази кауза.  

„След като другата страна не желае разговор с нас и изтърпяхме много време, организираме протест - след като няма разговор в институциите, ще има разговор на улицата“, подчерта Костадинов. Той напомни, че от 1 март зеленият сертификат ще е в сила за цялата администрация – това му отговорила писмено здравната министърка Асена Сербазова.  

„Ако сега се обади премиерът, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат и тя трябва да е в рамките на следващите 10 дни. Най-късно до 20 февруари“, даде срок на премиера Костадинов. Той се пошегува, че на 15 февруари ще поиска тестове от всички участници в КСНС при президента, за да не го затварят пак.

„Нямаме глоби, защото никой не ни е глобил - получихме известия, но не сме взели актовете, ако се наложи, ще ги оспорим в съда. А и датата беше сбъркана. Това беше наказателна акция, защото бяхме поискали оставката на министър Сербезова“, смята Костадинов. Той попита РЗИ не е обърнал внимание на цигарения дим в парламента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети