Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“: Има вмешателство на САЩ във вътрешните ни работи

Политика

„Възраждане“: Има вмешателство на САЩ във вътрешните ни работи

Снимка:

Поднасяме на вашето внимание скандален разговор между конгресмен от Ню Йорк - Claudia Tenney , която задава въпрос към държавния секретар по външните работи за Европа и Евразия - Габриел Ескобар (Gabriel Escobar). От него става ясно, че САЩ осъществяват поредното си грубо вмешателство във вътрешните работи на България.“ Това се казва в съобщение на партия „Възраждане“, разспространено до медиите.

Според изказванията във видеото американският посланик в България – Херо Мустафа работи много тясно с европейските си партньори на място. Според тях това означава, че тя вероятно води разговори с българското правителство.

Във видеото, което прилагаме и което е публикувано в официалния канал на външното министерство на САЩ се говори открито за влиянието и интересите на САЩ в нашия регион. Споменава се също, че в стратегически интерес на САЩ е Македония и Албания да бъдат вкарани в Европейския съюз. Припомняме, че България е суверенна държава и всяка подобна провокация се тълкува като пряка намеса във вътрешните работи на нашата страна.“, казват още от „Възраждане“.

Възраждане“ иска от министъра на външните работи от служебния кабинет на Румен Радев спешно да привика американския посланик и да поиска обяснения от нея за поредната груба намеса на САЩ във вътрешните работи на Република България. След това да поиска отзоваването на Херо Мустафа от страната ни, казват още от партията.

От „Възраждане“ са категорични, че не одобряват каквито и да било чужди намеси във вътрешните ни работи. „България е суверенна и независима държава и такава трябва да бъде. Припомняме, че "Възраждане" последователно и неотклонно защитава българския национален интерес и се обявява категорично против вмешателства и намеси във вътрешните работи на страната ни.“, се казва още в техния сигнал до медиите.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема