Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова

Политика

„Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова

Възраждане иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова - Tribune.bg

Партия „Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова, защото забравила, че е обещала 41 млн. лв. допълнителна помощ за читалищата, обявиха на брифинг в парламента от партията. На комисия по културата се наложило депутати от Възраждане да ѝ представят стенограма от отговор на парламентарен въпрос на 3 февруари тази година, за да опреснят паметта ѝ. Кондакова не застанала зад думите си, че за читалищата ще са отделени 41 милиона лева от бюджета, а от партията подозират, че това е направено, за да не излязат читалищата на протест, както направиха представителите на музеите у нас.

„Нашият въпрос е къде са отишли тези 41 милиона лева“, подчерта депутатката Цвета Галунова. Тя уточни, че е потърсила съдействие по въпроса и от министъра на културата, който изобщо не бил запознат с такъв ангажимент на екипа си.

„Самият министър не е запознат с обещанията на заместничката си, което е необяснимо“, възмущават се от „Възраждане“. Депутатите не изключват да се върши нещо през главата на министъра на културата.

Цвета Галунова обеща да търси отговорност и от министъра на културата за осигуряването на тези средства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети