Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане” искат по-сериозни санкции за причинилите смърт на пътя

Политика

„Възраждане” искат по-сериозни санкции за причинилите смърт на пътя

Възраждане искат по-сериозни санкции за причинилите смърт на пътя - Tribune.bg
Снимка:

„Настояваме се по-сериозни санкции, когато са налице пострадали при пътнотранспортни произшествия. Тъй като до сега единственият квалифициращ признак по смисъла на Наказателния кодекс е пешеходна пътека, но хората не биват убивани само на пешеходна пътека”. Това заяви народният представител от „Възраждане” Петър Петров в Народното събрание.

Той бе категоричен, че  „Възраждане” ще предложат завишаване на санкциите при причиняване на смърт.

„Като поставяме акцент, при случаите, когато водачът сам се е поставил в такова състояние, дали под въздействието на алкохол, дали под това, че е приемал наркотици, дали поради това, че е карал с неразрешена скорост. В тези случаи ние искаме да бъдат завишени санкциите”, допълни той.  

Народният представител от „Възраждане” бе категоричен, че войната по пътищата се бори не само с превенция, но и с по-сериозни санкции, както и по-справедливи наказания.

„Сегашните наказания започват от 5г. като долна граница, а ние ги заменяме с 10 години долна граница. Считаме, че по-големите санкции ще подействат предупредително на обществото”, допълни Петров.

Той заяви , че когато един водач на автомобил е употребил алкохол или наркотици и убие човек на пътя, това не може да  се приема като смърт по непредпазливост.

„Ако бъде върнат вторият мандат от втората по големина парламентарна група  и бъдат свикани консултации от президента, ние ще отидем”, заяви Петров.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети санкции
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети