Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ излиза на протест пред НС, иска изслушване на Петков за мораториума

Политика

„Възраждане“ излиза на протест пред НС, иска изслушване на Петков за мораториума

Възраждане излиза на протест пред НС, иска изслушване на Петков за мораториума - Tribune.bg
Снимка:

Той коментира, че мораториумът е бягство на управляващите от важните решения

От „Възраждане“ заявиха, че ще оглавят протести пред НС и ще влязат в парламента по друг начин, ако бъдат въведени задължителни зелени сертификати.

„Искат да ни ограничат, да нямаме достъп. Сертификатът трябва да бъде отменен. Мерките не дават резултат, а ограничават бизнеса и икономиката. Когато се въведе зеленият сертификат и в парламента на депутатите на „Възраждане“ и част от „Има такъв народ“ им бъде забранено да влизат“ , каза по NOVA NEWS Цончо Ганев, зам.-председател на НС от ПП „Възраждане“.

Той коментира, че мораториумът е бягство на управляващите от важните решения.

„Ние входирахме искане за изслушване на Кирил Петков по темата за енергетиката. Той трябваше да каже какво иска да направи“, разкри депутатът.

По думите му с мораториума КЕВР са били принудени да спрат вдигането на цената, но това не решава, а отлага проблема за битовите потребители.

Според него от „Възраждане“ са искали компенсациите за фотоволтаиците да бъдат орязани много, за да се компенсира бюджета.

„България плаща два пъти по-скъп ток от Полша и най-скъпия в Европа. Малкият и средният бизнеси плащат с 300-400% по-скъп ток от месеци. В момента българската държава е абдикирала. Субсидията от 340 лева не е изплатена, а бизнесът е в колапс“, посочи Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети