Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане” излиза на протест за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото

Политика

„Възраждане” излиза на протест за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото

Възраждане излиза на протест за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото - Tribune.bg
БГНЕС

Демонстрацията ще е на 3 декември по обяд

„Възраждане” излиза на протест на 3 декември за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото, съобщиха от пресцентъра на партията. Демонстрацията е планирана за 12:00 часа на пл. „Народно събрание”.

„Поводът е стремежът на българските политици да вземат решение, което засяга поколения българи, без да се съобразят с настоящата икономическа ситуация в страната ни”, посочват от партията. 

Те добавят, че България може да приеме еврото сега или „съвсем хипотетично след 500 години” и с това няма да наруши договора от Маастрихт, защото в него не е записана точна дата и всяка държава има право да реши кога и как да приеме общата валута.

„Очевидно е, че това да се присъединим към еврозоната е решение, което българските политици се опитват да вземат прибързано и под натиск. Познавайки политическата ситуация в страната, можем да заключим, че този натиск е отвън и логично той идва от Европейската централна банка”, смятат от „Възраждане”.

След консултациите при Румен Радев от партията казаха, че ще формират инициативен комитет за събиране на подписи за референдум за влизане на България в еврозоната. Те поканиха по-рано и останалите парламентарни групи на разговори по темата като се отзоваха само ГЕРБ-СДС и „Български възход”, които отказаха да подкрепят референдума. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети