Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане” кани партиите на среща за предоговаряне намаляването на мощностите на въглищните централи

Политика

„Възраждане” кани партиите на среща за предоговаряне намаляването на мощностите на въглищните централи

Възраждане кани партиите на среща за предоговаряне намаляването на мощностите на въглищните централи - Tribune.bg

„Ние ще внесем декларация, за да се предоговорят мерките по ПВУ. Промените касаят либерализацията на пазара, декарбонизацията, както и премахването на каквито и да било срокове за изпълнение.” Това заяви Костадин Костадинов от „Възраждане” на извънреден брифинг в парламента.

„С поетите ангажименти от бившето редовно правителство към ЕК с ПВУ България се задължава до 2045 г. да намали с 40% своите водородни емисии. Нашите опоненти приемат това не като закриване на ТЕЦ-ове, а като намаляване на тяхната работоспособност.

Ако имаме ТЕЦ, който не можем да ползваме, защото сме се отказали, е все едно го нямаме”, заяви още Костадинов.

„Възраждане” отправи покана към останалите парламентарни формации, както и към синдикатите за среща днес от 14 часа в Народното събрание, на която да се обсъди възможността за предоговаряне на поетите ангажименти за намаляване с 40% мощностите на въглищните централи.

„Вчера направихме първи разговор за предоговаряне на ПВУ с ГЕРБ и партията прие нашите виждания. Изпратили сме покани към всички останали партии и очакваме отговор. В момента е нужно обединение, за да запазим българската енергийна независимост.” коментира още Костадинов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети