Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ обмисля дали да покани за свои гости в парламента посланиците на Русия и Беларус

Политика

„Възраждане“ обмисля дали да покани за свои гости в парламента посланиците на Русия и Беларус

Възраждане обмисля дали да покани за свои гости в парламента посланиците на Русия и Беларус - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля дали да покани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание. Той коментира темата пред журналисти пред сградата на парламента.

Вчера мнозинството от политическите сили в парламента подкрепиха предложението на „Демократична България“ посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

„Всяка една парламентарна група има право да покани до пет гости и ние обмисляме в момента да поканим руската посланичка и беларуския посланик в тази ситуация, в зависимост от това до каква степен ще напреднат провокациите на „Демократична България“, „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС“, заяви Костадинов, който дойде пред сградата на Народното събрание, за да изрази позицията си пред медиите, тъй като партията му не изпрати представител на работната среща, на която беше обсъдено предложението на ГЕРБ-СДС на първото заседание на 48-ото НС да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да отправи видео обръщение.

По думите му единственото, което вълнува голяма част от партиите в парламента, е да не допуснат руската посланичка и посланика от Беларус, и да пуснат „човека от Украйна да говори на телевизионен екран в Народното събрание“.

Във връзка с поканата на БСП за среща на парламентарно представените партии, на която да се търси решение за спешни мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината, Костадинов заяви, че от „Възраждане“ няма да участват.

„БСП нямат правомощията да правят нещо подобно. Като влезем в парламента ще си говорим надълго и нашироко“, коментира лидерът на „Възраждане“.

Той посочи, че основната тема, която трябва да се обсъди в Народното събрание, е тази за бюджета.

Костадинов обяви, че след като Народното събрание започне работа, „Възраждане“, която вече е създала контактна група с техните икономически експерти Виктор Папазов и Деян Николов, ще иска разговори с всички парламентарни групи по отношение на свикването на референдум за запазването на българския лев, съответно отказа от присъединяване на България към еврозоната.

„Новите избори са най-закономерният изход от тази политическа криза, която започна веднага след изборите“, коментира още Костадин Костадинов и определи парламентът като „мъртвороден“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати