Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Възраждане: Осем месеца безвремие, илюзии, лъжи, фарс и политически машинации

Политика

Възраждане: Осем месеца безвремие, илюзии, лъжи, фарс и политически машинации

Възраждане: Осем месеца безвремие, илюзии, лъжи, фарс и политически машинации - Tribune.bg
Снимка:

Костадинов призова за продължаване на преговорите с Москва заради липсата на газ

„Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите вече почти осем месеца период от време, през който нямаше стремежи и идеали и нямаше видимо развитие и прогрес. Време на илюзии, лъжи, фарс и политически машинации. Време на привидна борба с корупцията, а всъщност подмяна на структурата на така наречената политическа бухалка, репресивна  бухалка, предадена с недоволство от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, БСП и други“. Това заяви в декларацията за края на 47-ото Народно събрание от името на ПГ на „Възраждане“ лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му стремежът за власт и борбата за комисиони от държавни сделки са направили четворната коалиция много бързо тройна.

„Отстранен беше председателят на Народното събрание, а после и самото правителство с активна помощ от нас, от „Възраждане“. Проведохме битка срещу вас, защото вие не само се опитахте да унищожите държавата, но и не спирате да се опитвате да го правите. На принципа „след нас и потоп“ жаждата за власт в комбинация с политическо лицемерие изложи на истински риск физическото оцеляване на милиони българи. Беше ни говорено, че се решават проблеми, а всъщност се задълбочаваха кризите във всички сфери на държавата. Силната заявка за борбата с корупцията приключи до там, че едни корумпирани замениха други корумпирани. Корумпираните са все там, стоят, получават пари, връщат комисиони, получават комисиони и помагат на добре смазаната машина да работи. Проветриви са само челните места, където старият ГЕРБ успешно беше сменен от новия ГЕРБ в лицето на ПП, ДБ, БСП и други“, посочи Костадинов и погледна с усмивка към първия ред, където стоят депутатите от „Има такъв народ“, но не назова парламентарната им група.

Той обърна внимание на това, че редица законопроекти на „Възраждане“ не са намерили място в дневния ред на депутатите.

„Осъждаме ви за това, че повечето българи живеят като бягащи от война в собствената си страна. Бедните станаха още по-бедни, бизнесът изнемогва, увеличава се цензурата в медиите“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Той посочи, че стоките са поскъпнали с повече от 40 процента, горивото е минало 3 лева, газът е поскъпнал с над 30 процента.

Костадинов призова за продължаване на преговорите с Москва заради липсата на газ.

„Единственият начин към момента да излезете от кризата е да преговаряте с Русия. Не разбрахте обаче, че колкото по-неадекватно действате, колкото по-необмислени са решенията ви, в толкова по-зависима превръщате България от една или друга Велика сила“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“.

Според Костадинов по класически американски модел се закрива държавата.

„Потопихте държавата с криза“, изтъкна той и увери, че  „Възраждане“ няма да позволи унищожение на страната.

По думите му единственото, което са постигнали управляващите, и то с подкрепата на „Възраждане“, било закриването на специализираните съдилища и прокуратура.

Костадинов направи заявка след изборите „Възраждане“ да е в управлението – „без маски, без мерки, без ограничения и само в интерес на българските граждани“.

 „И ще приемем всички 23 законопроекта, които внесохме. Новият и старият ГЕРБ ще са в миналото“, отправи предизборно обещание председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Когато след следващите избори българите ни дадат доверието си и прекрачим прага на следващото Народно събрание като мнозинство, България за пръв път от 30 години ще бъде за българите“, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети