Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ поиска референдум за еврото

Политика

„Възраждане“ поиска референдум за еврото

Възраждане поиска референдум за еврото - Tribune.bg
Снимка:

Партия „Възраждане“ иска референдум дали да се въведе еврото в България, съобщи на брифинг лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Въпреки многократните ни предупреждения по отношение на въвеждането на еврото, вчера видяхме, че е включено като точка 33 в днешното заседание на МС“, изтъкна политикът. Това е повод партията му да настоява въпросът да бъде подложен на обществено допитване след широка информационна кампания за ползите и минусите от влизането във валутния съюз.

На въпрос дали ще започне да събира подписи с тази цел Костадинов уточни, че като начало ще предложат на колегите си в парламента да подкрепят подписка, тъй като по закон са необходими 48 подписи на народни представители, за да стартира подобна процедура. Партията „Възраждане“ е „против“ въвеждането на еврото, а лидерът ѝ коментира, че едно такова действие ще повиши инфлацията. Костадинов предупреди за още един проблем, който се задава – криза с доставката на руски петрол. Като природния газ и този енергиен източник може да бъде спрян от Кремъл в следващите 20 дни.

„Тогава цената на бензина ще се повиши двойно, а ще видим и на какво ще преминат топлофикациите, докато сега се хвалим, че те могат да работят и на мазут“, предупреди Костадинов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати