Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ

Политика

„Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ

Възраждане предлага да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

 „Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от партията.

От политическата формация са внесли в парламента проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на КПКОНПИ.

На 2 февруари Народното събрание гласува предсрочното прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ, като същата влезе в сила на 1 март, се припомня в прессъобщението.

От партията посочват, че при предсрочно прекратяване на правоотношението на член на Комисията в двумесечен срок Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По аналогия същата процедура следва да се приложи и за избор на председател на Комисията, смятат от „Възраждане” и отбелязват, че този срок отдавна е изтекъл.

„Оставянето на Комисията толкова дълго време без титуляр за председател поставя под съмнение желанието на управляващата коалиция да се бори с корупцията и да постигне нулева толерантност към нея”, коментират още от партията.

 


Етикети КПКОНПИ

Топ новини

виж още
Актуална тема