Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане” предлага НСО да охранява бивши висши политици 6 месеца

Политика

„Възраждане” предлага НСО да охранява бивши висши политици 6 месеца

Възраждане предлага НСО да охранява бивши висши политици 6 месеца - Tribune.bg

„Възраждане“ поискаха намаляването на срока, в който лица, заемали определени висши държавни длъжности, могат да ползват специализиран транспорт, след като вече не заемат поста. Депутатите от парламентарната група са внесли проект за промени в Закона за Националната служба за охрана.

Текстът от закона, който изменяме, касае по-скоро правото на определени висши държавни лица, каквито са председателят на Народното събрание и министър-председателят, да ползват специализиран транспорт безусловно, след като изтече техният мандат, обясни Цвета Рангелова.

По думите ѝ срокът за ползването на охрана след като изтече мандатът им  до момента е 4 години, а „това е излишен разход на данъкоплатците”. 

Рангелова заяви, че предложените от тях изменения са в посока този срок да бъде намален до 6 месеца, след като тези лица не заемат този пост, и при наличието на конкретни условия за това – при наличие на усложнена среда за сигурност или конкретна застрашеност.

До настоящия момент не са известни в историята каквито и да било случаи, които да налагат ползването на този огромен ресурс.

Тя цитира проучвания, според които за 2019 г. използването на такъв транспорт в километри се равнява на 62 пъти обиколката на Земята по Екватора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети